Orpet Petrol 

TAŞIT TANIMA SİSTEMİ'NİN AVANTAJLARI

TAŞIT TANIMA SİSTEMİ'NİN AVANTAJLARI

Akaryakıt giderlerinin tam kontrolü, pratik çözüm 
Şirketinizin hangi aracına , nerede , ne zaman ve ne kadar yakıt alınmış , araçlarınız km. başına ne kadar yakıt harcamış, haftalık olarak Shell Taşıt Tanıma Sistemi sayesinde size rapor ediliyor. 

Pratik ve hızlı akaryakıt ikmali 
İstasyonda kredi kartı, fiş, imza, nakit ödeme, fatura alma, bekleme yapmadan hızlı bir şekilde yakıt ikmali yapılır. 

Ödeme kolaylığı sağlar 
Bütün ödemelerinizi tek bir noktaya ayda iki defa yapıyorsunuz. 

Muhasebe kolaylığı sağlar 
Ayda sadece üç fatura ile muhasebe ve idari işlemlerinizin trafiği azalıyor. Böylece masraf fişi düzenleme, fişlerin bilgisayara girişi, fişlerin kontrolü, binlerce akaryakıt faturası, yüzlerce ödeme noktası, el tutan işler için personel zamanı harcama, düzenli rapor alamama gibi problemler ortadan kalkmaktadır. 

Kilometre/Litre takibi sağlar 
Akaryakıt giderleri üzerinde tam ve detaylı bir kontrol sağlanıp, olabilecek kayıplar engellenir. 

Türkiye'de yaygın geniş hizmet ağı 
Türkiye sathına yayılmış 857 Shell istasyonu Taşıt Tanıma Sistemi ile donatılmıştır. İstanbul'dan, Mersin'e, İzmir'den, Van'a Shell Taşıt Tanıma Sistemi ile yolculuğunuz daha keyifli. 

Baştan sona avantajlarla dolu bu sistemden siz de faydalanın... 
 

Taşıt Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Araçlarınıza bir adet taşıt kimlik ünitesi takılır. Bu ünite aracınızın bilgilerini içeren akaryakıt dolum anında pompa ile haberleşerek araç bilgilerini ve kilometre bilgilerini aktaran bir ünitedir. 

Taşıt Kimlik Ünitesi monte edilmiş olan bir taşıtın, Taşıt Tanıma Sistemine sahip olan bir Shell istasyonundaki pompadan akaryakıt alması ile sistem çalışmaya başlar. 
Pompa tabancasının taşıtın deposuna yerleştirilmesi ile haberleşme gerçekleşir. Taşıta ait bilgiler taşıt kimlik ünitesi ve depo anteni vasıtasıyla, İstasyon Kontrol Ünitesine aktarılır. İstasyon Kontrol Ünitesi'nden onay alınca, pompa çalışmaya başlar. 
 


Dolum sonunda, doluma ait bilgiler (litre, birim fiyat, ürün cinsi, tarih, saat, taşıt plakası, kilometresi,vs..) İstasyon kontrol ünitesi hafızasına alınır ve tüm bu bilgileri içeren bir dolum fişi otomatik olarak yazıcı tarafından basılarak bilgi için sürücüye verilir. Bu bilgiler istasyonda bulunan bir bilgisayara aktarılır. Aynı zamanda her gece yine aynı bilgiler otomatik olarak merkezi bilgi toplama bilgisayarına bir modem ve telefon hattı vasıtası ile gönderilir. Tüm bu bilgiler bir rapor şeklinde düzenli olarak faturalar ile birlikte her hafta müşteriye ulaştırılır. 

Taşıt kontrol ünitesi, taşıtınızda sadece arka sinyale (enerji için) ve km. saatine (bilgi için) bağlı olup, kesinlikle taşıtınızın performansını ve km'sini etkilemez.